MEZİTLİ İMAM HATİP ORTAOKULU  E-GÜVENLİK ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI  (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

MEZİTLİ İMAM HATİP ORTAOKULU E-GÜVENLİK ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

28.12.2022 çarşamba günü, Mezitli İmam Hatip Ortaokulu  e-Güvenlik Öğretmenler Kurulu Toplantısı, zoom üzerinden online olarak yapılmıştır. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Okullarda Sosyal Medyanın Kullanımı Genelgesi, e-Güvenlik ile ilgili yazı ve talimatları ve Mezitli İmam Hatip Ortaokulu e-Güvenlik politikası okundu. Uzaktan Eğitim ile birlikte e-Güvenliğin daha da önem kazandığı vurgulandı. Bu doğrultuda e-Güvenlik farkındalığının geliştirilmesi için veli ve öğrenci eğitimleri yapılmasına karar verildi.Öğretmenlerimizin e-Güvenlik ile ilgili katılabilecekleri mesleki kurslara ilişkin bilgiler verildi. Taşınabilir cihazların/ cep telefonlarının kullanımı ile ilgili okulumuz e-güvenlik politikası doğrultusunda uyulması gereken kurallar vurgulandı. E-Güvenlik konularının müfredat konularında yer verilmesine karar verildi. Gerekli planlama yapıldı. 5 Şubat 2023 tarihinde Güvenli İnternet Günü'nün aktif bir şekilde kutlanmasına karar verildi. Okul Web Sitesinde e-Güvenlik ile ilgili bölümlerin oluşturulmasına ve okulumuz e-Güvenlik Panosunun ve Güvenli İnternet Panosunun geliştirilmesine karar verildi. eTwinning proje ve çalışmalarında e-Güvenlik kurallarına uyulmasına dikkat çekildi. Ayrıca okulumuzun kendi çevrim içi güvenlik alt yapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslar arası standartlara ulaştırmak ve e-güvenli okul olmak için e-Safety çalışmaları yürütülmekte olduğu belirtildi. Okulumuz e-güvenlik öğretmenler kurulu toplantısı e-güvenli okul olma yolunda iyi dilek ve temenniler ile okul müdürümüz  Mustafa BAKKAL tarafından sonlandırılmıştır.

10.12.2020 401

21-01-202321-01-202321-01-202321-01-202321-01-2023